U staat op de wachtlijst ?

 Wat nu 
 

Om voor het eerste gesprek toch al aan de slag te kunnen kunt u uw verhaal dat met uw klachten samen hangt, deze klachten heeft veroorzaakt of die klachten in stand houdt op schrijven.

Zoals u een brief schrijft aan een bekende. 

Dat schrijven kan al helpend zijn omdat u hiermee zaken op een rij zet en het schrijven kan door ordening nieuwe inzichten geven die op zich ook weer helpend kunnen zijn. Bovendien helpt het opschrijven om goed voorbereid te zijn voor ons eerste gesprek. U weet misschien al beter wat er aan de hand is.

Om de klachten beter te kunnen begrijpen kunt u ook eens kijken op de website www.thuisarts.nl

Ook kunt u googelen op "lotgenoten". Misschien is er bij in de buurt een lotgenotengroep waar 

u kunt aansluiten. Ook zijn er apps beschikbaar om u te helpen wat meer rust in u zelf te creëren de
VGZ-mindfulness-coach-app helpt u daarbij.

Als u op de wachtlijst staat kunt u ook aan uw zorgverzekeraar vragen of zij een wachtlijstbemiddeling hebben. Zij kunnen voor u kijken bij welke praktijk u misschien wat eerder aan de beurt bent.
 

   Belangrijk om te weten

Is dat er tijdens de periode dat u bij mij op de wachtlijst staat er nog geen behandelrelatie bestaat tussen u als client en de psycholoog. Mocht het onverhoopt slechter met u gaan terwijl u op de wachtlijst staat dan mag u mij bellen om te kijken of er al een behandelplek beschikbaar is maar neemt u als eerste contact op met uw huisarts. Die blijft verantwoordelijk en blijft dus uw behandelaar tot aan de daadwerkelijke intake bij de psycholoog.

PNOA
pnoa psychologisch advies